• OMX Baltic−0,46%269,56
  • OMX Riga0,18%875,39
  • OMX Tallinn−0,57%1 722,97
  • OMX Vilnius−0,24%1 042,44
  • S&P 5000,53%5 948,71
  • DOW 301,06%43 870,35
  • Nasdaq 0,03%18 972,42
  • FTSE 1000,79%8 149,27
  • Nikkei 2250,79%38 325,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%106
  • OMX Baltic−0,46%269,56
  • OMX Riga0,18%875,39
  • OMX Tallinn−0,57%1 722,97
  • OMX Vilnius−0,24%1 042,44
  • S&P 5000,53%5 948,71
  • DOW 301,06%43 870,35
  • Nasdaq 0,03%18 972,42
  • FTSE 1000,79%8 149,27
  • Nikkei 2250,79%38 325,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%106
  • 21.04.16, 09:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Isiklikust huvist kantud restoranitest

Keset Nõmme õllepubisid ja pirukakohvikuid on avatud nüüd ühtaegu pidulik ja kodune MuSu restoran. Ilus ruum, osavad kokad, valitud veinid ja mõnus muusika muudkui meelitavad uusi külastajaid.
Restoran MuSu Nõmmel.
  • Restoran MuSu Nõmmel. Foto: Meeli Küttim
Maitseelamus
MuSu
25p (30 võimalikust)Toit: 8Teenindus: 8Interjöör: 9
Aadress: Pärnu mnt 209a, TallinnTelefon: 6006557Avatud: E-N 12-22, R-L 12-22.30; P 12-21Põhiroogade hinnavahemik: 10,5-18 eurot
Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest
Uus MuSu on minu "koduküla" restoran, mida olen aastaid oodanud. Seepärast annan kohe teada, et seekordne restoranilugu on mõjutatud isiklikust huvist.
Ümbruse lokkav pubikultuurSeni keskendusid Nõmme söögikohad õllele, ajaloole või pirukatele. Alfredi pubis, Buldogi pubi, Glehni pubis ja Hiiu pubis antakse õlle kõrvale muidugi ka süüa, ent gastronoomia-alaseid ambitsioone pole üheski märganud. Nõmme jaamahoone Elsa on esiplaanile seadnud 30-aastate õhustiku ega püüdlegi maitsetippude poole. Ka meie saia-pirukakohad on pigem ajaloolised nähtused kui kaasaegse köögi esindajad: Sõõrikukohvik küpsetab sõõrikuid, Kassi kohvik eriliselt rammusaid ja lihaseid pirukaid, Köök ja Kook kõige ülejäänut. Viljandi maantee alguses olevat Mimosat, mis on küll tore restoran, päris omaks pidada ei saa.
Ja nüüd siis Musu: väike, hele, ühtaegu pidulik ja kodune. Üritasin mitmel laupäeval sinna minna, kuid jäin laua broneerimisel alati hiljaks. MuSu tundub juba praegu, vaevalt neljakuusena vägagi menukas olevat ja nädalalõpuks tasuks laud kinni panna hiljemalt neljapäeval.
Paar rooga ookeani tagantMenüüs hakkasid silma kõigepealt kaks trendikat toitu Peruu köögist: supp nimega hot cheviche ja kana Huanca?na kastmes. Cheviche pakub üllatusi: tundsin selle nime all vaid vürtsikat külma kala- või mereannirooga, aga tuleb välja, et see võib ka sooja supi kuju võtta. Maitse nagu ikka - rikkalik ja tuline. Huanca?na kaste on lihtne tuline juustukaste, mida enamjaolt kartuli juurde pakutakse. MuSus täiendas see kanafilee-praekartulirooga ja oli oluliseks argumendiks, miks pearoogadest just selle välja valisin. Ei pidanud kahetsema.
Muud road olid pigem kindla peale minek: kinoasalat või mustika-veinikastmes pardifilee uuendusmeelsetele ja Caesari salat või kaua küpsenud põrsakõht traditsioonide austajaile. MuSu veinivalik, sealhulgas ka klaasiga pakutavad, oli täiesti arvestatav. Klaasijookide hulgas oli ka cava, mille üle seekord eriliselt rõõmustasin. Magustoitude osa jäi kahvatumaks, aga see ongi meie restoranide kõige nõrgem lüli. Tore oli samas, et dessert-juustuvalik esindas Juustukuningaid.Uue koha edukuse kõige olulisem eeldus on täidetud: maja perenaine on isiklikult kohal, hoiab toimuval silma peal, võtab külalisi vastu, sätib laudu jms. Ka ettekandjates tundus olevat keskmisest rohkem rõõmu ja tarmukust.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.11.24, 16:24
Lindström: müügiinimeste tugevuste arendamine hoiab tiimi motiveeritu ja tulemuslikuna
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele